Mainos
Mainos

Australiassa halutaan Facebookista K-18 palvelu

Australia harkitsee Facebookin ikärajan nostamista 18 vuoteen. Oikeusministeri Robert McClellandin mukaan idea tuli Facebookia käyttävien lasten vanhemmilta.

-Jotkut vanhemmat ovat valittaneet, että lapset laittavat Facebookiin sellaista materiaalia, josta voi aikuisiällä olla haittaa heidän urasuunnitelmilleen, McClelland sanoi.

Nykyisin Facebookin käyttäjät joutuvat rekisteröityessään lupaamaan, että ovat ainakin 13-vuotiaita. Mitään todellista keinoa selvittää käyttäjien ikää ei kuitenkaan ole.

McClellandin mukaan Australia voisi määrätä, että australialaiskäyttäjiltä vaadittaisiin Facebookiin rekisteröityessä 18 vuoden ikää. Myöskään McClelland ei kertonut tarkemmin, miten ikärajan noudattamista voitaisiin valvoa.

Australian parlamentti pohtii myös toista Facebookiin liittyvää aloitetta, joka antaisi vanhemmille pääsyn heidän alaikäisten lastensa Facebook-sivuille.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme