Mainos
Mainos

BBC irtisanoo 1800 työntekijää

Irtisanomiset kohdistuvat kaikkein ankarimmin uutis- ja ajankohtaistoimituksiin. Ammattiliitot pelkäävät irtisanomisten vaikuttavan uutistoiminnan laatuun.

Britannian yleisradioyhtiö BBC on kertonut irtisanovansa 1800 työntekijää. Lisäksi se pyrkii uudistumaan yhdistämällä tv:n, radion ja internetin uutistoiminnan.

- Media muuttuu, yleisöt muuttuvat, pääjohtaja Mark Thompson kertoi henkilökunnalle. - Välitän liikaa katsellakseni (BBC:n) ajautuvan tasaisesti kohti merkityksettömyyttä.

Irtisanomiset kohdistuvat kaikkein ankarimmin uutis- ja ajankohtaistoimituksiin. Ne toimeenpannaan todennäköisesti ennen takarajaksi asetettuja vuosia 2012-2013. Leikkaukset koskevat kaikkiaan 2500 työntekijää, mutta osalle löytyy uusia tehtäviä.

Ammattiliitot pelkäävät irtisanomisten vaikuttavan laatuun ja uhkasivat lakolla, jos ne eivät voi keskustella asiasta yhtiön kanssa. BBC pyrkii tasapainottamaan talouttaan myös muilla leikkauksilla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme