Mainos
Mainos

Berliinin IFA-messut: Valmistajat yrittävät tuoda lisää älyä koteihin

Älypuhelimet ja muut mobiililaitteet ovat jo arkipäivää. Seuraava vaihe on luoda lisää samanlaisia älyominaisuuksia kodin laitteisiin.

Langattomuus on kovassa kurssissa keskiviikkoon jatkuvilla Berliinin kulutuselektroniikkamessuilla.

-Tästä vetämällä kuvan voi siirtää televisiosta tablettiin tai älypuhelimeen, näyttää japanilaisen Panasonicin messuemäntä Iris Rath.

Ensimmäinen laite ei suostu toimimaan, mutta toisesta televisiosta kuva siirtyy sormen heilahduksella. Televisio-ohjelman saa mukaansa tablettiin eli taulutietokoneeseen vaikka mennessään keittiöön.

Edistyneimpiä kodinkoneita on jo pitkään voinut hallita älypuhelimella. Nyt elektroniikkayhtiöt lisäävät entistä enemmän älytekniikkaa kodin laitteisiin.

Panasonicin osaston teemat toistuvat muiden suurten elektroniikkavalmistajien osastoilla. Älytelevisiot ovat Samsungin suurin osasto mobiililaitteiden ohella. Philips esittelee älytelevisioiden lisäksi kahvinkeittimen, johon voi ohjelmoida valmistettavaksi täsmälleen oikean määrän juuri oikean vahvuista kahvia. Ja niin edelleen.

Alan suurtapahtuma

Berliinin kulutuselektroniikkamessut ovat yksi alan suurimmista vuotuisista tapahtumista. Viime vuonna kävijöitä oli 215 000, ja tungoksesta päätellen tämä vuosi ei jää jälkeen.

Kodinkonevalmistajat käyttävät Berliinin messuja esitelläkseen joulumarkkinoille tulevia uutuuksiaan. Matkapuhelinvalmistajista Samsung julkisti yllättäen Windows 8 -puhelimen, tabletin ja pc:n sekä uuden Android-alustaan perustuvan Galaxy Note 2:n. Samsung nousikin selvästi Berliinin messujen tähdeksi.

Nokia säästi uusien Windows 8 -puhelinten ensiesittelyn New Yorkiin keskiviikolle. Applen on määrä julkistaa iPhone-puhelimensa uusi versio myöhemmin tässä kuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme