Mainos
Mainos

Bertelsmann myy osuutensa AOL Europesta

Saksalainen viestintäyhtiö Bertelsmann myy 50 prosentin osuutensa AOL Europessa sen toiselle omistajalle America Onlinelle 41-50 miljardilla Suomen markalla. Omistusosuuden siirtyminen tapahtuu vaiheittain vuoteen 2003 mennessä.

Bertelsmannin vetäytymistä AOL Europesta on odotettu sen jälkeen kun AOL kertoi yhdistyvänsä Time Warnerin kanssa. Bertelsmann ja AOL ovat kuitenkin solmineet strategisen yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Bertelsmannilla on suosituimmuusasema mediasisällön ja elektronisen kaupan tuottajana AOL:n verkkopalveluihin.

AOL Europe -osuuden myyminen antaa Bertelsmannille varoja yritysostoihin, joilla se voi vahvistaa musiikkiliiketoimintaansa. AOL Europe on Euroopan toiseksi suurin internet-palveluyhtiö 3,8 miljoonalla asiakkaallaan. Maanosan markkinajohtaja on Deutsche Telekomin yksikkö T-Online, jolla on 4,2 miljoonaa asiakasta.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme