Mainos
Mainos

Best Linux julkistettu

Windows-käyttöjärjestelmän haastajaksi nousseesta Linuxista on julkaistu uusi versio sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Uuden version myötä käyttöjärjestelmän nimi muuttuu Best Linuxiksi. Ruotsinkielinen Best Linux on lajissaan maailman ensimmäinen Linux-jakelu.

Uudet käyttöjärjestelmät julkistetiin yhtäaikaa Tukholmassa ja Tampereella.
SOT-Linux on Suomessa tehty suomenkielinen Linux-jakelu. Se julkaistiin viime joulukuussa. Jakelua käyttää jo yli 10.000 suomalaista ja sen suosio on ylittänyt kaikki kansainväliset kilpailijat.
Uuden version myötä ruotsalaisten lisäksi myös suomenruotsalaiset saavat Linuxin ulottuvilleen äidinkielellään.

SOT Oy (Suomen Ohjelmistotyö) tunnetaan Suomessa kansallisen Linux-jakelun tekijänä. Yrityksen päätoimipaikkana on Tampere. Linuxin lisäksi yritys valmistaa Linux-tietokoneita, järjestää Linux-koulutusta valtakunnallisesti sekä tarjoaa konsultointi- ja tukipalveluja Linuxin käyttäjille.

Kaliforniaan muuttanut Linus Torvalds noteerataan maailmalla tietotekniikka-alan ykkösketjuun. Aiemmin keväällä amerikkalainen PC Week lehti listasi bittimaailman 15 vaikutusvaltaisinta henkilöä. Linus Torvaldsin kanssa samalla listalla ovat lehden mielestä muun muassa Microsoftin perustaja Bill Gates ja Applen isä Steve Jobs.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme