Mainos
Mainos

Beyonce ja Pitt netin vaarallisimmat hakusanat

Julkkisjuorujen haku voi tartuttaa tietokoneeseen viruksen. Internetissä toimivat rikolliset käyttävät tunnetuimpien julkkisten nimiä syötteinä.

Tietoturvayhtiö McAfee nimeää Brad Pittin ja BeyonceKnowles´n kaikkein vaarallisimmiksi hakusanoiksi internetissä. Niillä on kaikkein suurin todennäköisyys päästää tietokoneeseensa virus, mato, vakoiluohjelma tai jokin muu netin laiton riesa.

- Kyberkriminaalit käyttävät monia keinoja. Eräs yksinkertaisimmista, mutta tehokkaimmista on saada kuluttajat tartuttamaan koneensa itse, koska julkkisjuorut kiinnostavat niin suuresti amerikkalaisia, sanoo Kaliforniassa toimivan McAfeen edustaja Jeff Green.

Julkimoita koskevaa tietoa etsivät webbisurffailijat päätyvät usein väärennetyille sivustoille. Nämä sivustot voivat näyttää aidoilta ja laillisilta, mutta ne ovat tosiasiassa vaara koneen tietoturvalle.

Riskaabeleja nimiä nettihaussa ovat lisäski muiden muassa Mariah Carey, Rihanna, Angelina Jolie, Jessica Alba ja George Clooney.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme