Mainos
Mainos

Bill Gates lahjoitti miljoonia polion kitkemiseen

Amerikkalaismiljardöörit Bill Gates ja Ted Turner ovat lahjoittaneet 78 miljoonaa dollaria eli vajaat 470 miljoonaa markkaa polion vastaiseen kampanjaan.

Ohjelmistojätti Microsoftin ja uutistuotantoyhtiö Time Warnerin omistajat osallistuvat lahjoituksillaan Maailman terveysjärjestön WHO:n kampanjaan, jonka tavoitteena on kitkeä polio maapallolta vuoteen 2005 mennessä. Raha on määrä käyttää mm. rokotteisiin eräissä maailman köyhimmissä maissa, kuten Afganistanissa, Bangladeshissa, Etiopiassa ja Intiassa. WHO:n tavoitteena on, että rokotusten ansiosta uusia poliotapauksia ei ensi vuoden jälkeen enää ilmaantuisi.

Järjestön polion vastainen kampanja on vähentänyt poliotartuntoja tuntuvasti. Kymmenen vuotta sitten poliotartuntoja oli 350 000 ja nyt noin 6 000. WHO:n johtaja Gro Harlem Bruntland sanoo uskovansa, että kampanjan tavoite poliottomasta maailmasta on saavutettavissa.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme