Mainos
Mainos

Bloomberg: Facebookin kasvojentunnistuksen laillisuus syyniin

EU:n tietosuojaviranomaiset tutkivat Facebookin käyttöön ottaman kasvokuvan tunnistuksen laillisuuden, kertoi uutistoimisto Bloomberg.

Yhteisöpalvelu on kaikessa hiljaisuudessa ottanut automaattisen kasvojentunnistuksen käyttöön myös Suomessa. Ominaisuus on käytössä kaikilla käyttäjillä, ellei sitä poista yksityisyysasetuksista.

Oletusasetuksena kasvokuvan ja nimen yhdistäminen voi johtaa lukuisiin riskeihin käyttäjän kannalta, sanoi yksityisyydensuojaa vahtiva Article 29 -järjestö.

Facebook on aiemminkin tehnyt oikopäätä muutoksia, joilla käyttäjien yksityisyydensuoja saattaa vaarantua.

Muutoksen jälkeen Facebook etsii käyttäjien kasvoja palveluun ladatuista valokuvista. Jos palvelu tunnistaa kasvot, se välittää käyttäjän Facebook-ystäville viestin, jossa näitä kehotetaan varmistamaan käyttäjän henkilöllisyys.

Facebook puolustautui keskiviikkona sanomalla, että ominaisuus aktivoituu vain, jos käyttäjä lisää uuden kuvansa palveluun.

(MTV3 - STT - Reuters , Bloomberg)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme