Mainos
Mainos

Britanniassa turvasiru kännykkään

Britanniassa tulee tänä kesänä kauppoihin turvasiru, jonka tarkoitus on suojata matkapuhelimen käyttäjiä säteilyltä. Amerikkalainen paristovalmistaja Alexander Technologies kertoi torstaina, että biosuojellun sirun sisältävien kännykkäakkujen lähtöhinta on 25 puntaa, yli 200 markkaa.

Britannia on ensimmäinen maa, jossa tuote tuodaan markkinoille, mutta muut Euroopan maat seuraavat pian perässä. Tarjolla olevassa akussa on sähkömagneettiselta kentältä suojaava siru. Useat tutkimukset elektromagneettisen säteilyn haitallisuudesta ovat säikyttäneet kuluttajia viime aikoina. Valmistajat ovat kuitenkin vakuuttaneet, ettei vaaraa ole olemassa.

Sirun kehittäjä Theodore Litowitz sanoo, että sähkömagneettinen säteily aiheuttaa todistetusti muutoksia solujen toimintaan. Tiedemiehet eivät ole hänen mukaansa vielä pystyneet sanomaan, onko tällä terveysvaikutuksia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme