Mainos
Mainos

Brittiläiset verkkosivut omakustantajille

Vanity-kustantamo on aina ollut viimeinen turvapaikka kirjailijoille, joille ei ole muuta kustantamoa löytynyt. Nyt tilanne muuttuu isobritannialaisten, tuntemattomien kirjailijoiden esilletuomiseen erikoistuneiden verkkosivujen myötä.

Sivut, jotka avautuvat lähiaikoina osoitteesssa www.netpublished.net, julkaisevat veloituksetta kokonaisia romaaneja. Sivujen perustajan Anthony Shermanin mukaan sensuroitavaksi joutuvat ainoastaan pornografiset tai "erityisen loukkaavat" teokset.

Sivuilla kävijät saavat luettavakseen pienen kappaleen jokaisesta teoksesta. Jos teos miellyttää lukijaa, hän voi ladata kirjan sivuilta omalle tietokoneelleen kahdella punnalla (vajaalla 20 markalla). Tästä kirjailija saa itselleen 85 prosenttia. Runoilijat, taiteilijat ja muusikot saavat kymmenen punnan vuosimaksulla työnsä sivuille kaikkien saataville.

Sherman, jonka omiakaan kirjoja ei ole koskaan julkaistu, sanoo uskovansa netpublished.net:in olevan ensimmäinen sivusto, jossa kirjailija voi automaattisesti nähdä työnsä julkaistuna.

-Yritämme tehdä rahaa, mutta haluamme myös antaa mahdollisuuden julkaisemattomille kirjailijoille", hän kertoo uutistoimisto Reutersille.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme