Mainos
Mainos

Brittipoliisi haluaa nettirikolliset kuriin

Britannian tiedustelupalvelu ja poliisi haluavat valtuudet rekisteröidä kaikki puhelut ja sähköpostiviestit samoin kuin Internet-yhteydet, kertoo brittiläinen Observer-lehti.

Tietokone säpissä

Lehden mukaan Britannian sisäministeriössä valmistellaan uusia lakeja, jotka antaisivat mahdollisuuden puhelin- ja Internet-yhteyksien rekisteröintiin ja säilyttämiseen seitsemän vuoden ajan. Lakeja perustellaan sillä, että ne ovat välttämättömiä taistelussa Internet-rikollisuutta vastaan. Niiden avulla voitaisiin torjua pedofiilien toimintaa, terrorismia ja huumekauppaa.

Useat brittipoliitikot ovat tuominneet kaavailut. -Suhtaudumme myönteisesti ajatukseen valtuuksien lisäämisestä uudentyyppisen rikollisuuden vastustamiseksi. Mutta laajat tiedostot kaikista yhteiskunnan jäsenistä voisivat helposti muuttua Ison Veljen maailmaksi, sanoi konservatiivista puoluetta edustaja lordi Cope.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme