Mainos
Mainos

Chatissa piilee vaara lapsille

Joka viides Internetiä säännöllisesti käyttävä brittilapsi on joutunut verkossa seksuaalisen lähentelyn kohteeksi, ilmenee Isossa-Britanniassa julkaistusta tutkimuksesta. Turkimuksen johtopäätöksissä vaaditaan tiukempia lakeja ja enemmän poliisivoimia valvomaan verkkoa ja suojelemaan lapsia.

Tutkimuksessa selvisi, että jopa 13-vuotiaita on lähennelty Internetissä. Useimmiten lähentelijänä on ollut teini-ikäistä esittävä aikuinen. Tutkimuksessa myös kehotetaan Internet-palveluntarjoajia tehostamaan valvontaansa ja parantamaan chathuoneidensa turvallisuutta.

Viime lokakuussa 33-vuotias mies sai viiden vuoden vankilatuomion esiinnyttyään chatissa teinipoikana ja houkuteltuaan 13-vuotiaan tytön kotiinsa, jossa hän hyväksikäytti tyttöä. Toisessa hyväksikäyttötapauksessa 32-vuotias mies kidnappasi 12-vuotiaan tytön. Mies oli tavannut tytön chatissa ja käynyt hänen kanssaan sähköpostikirjeenvaihtoa ennen kuin oli järjestänyt heille tapaamisen.

Noin viisi miljoonaa alle 16-vuotiasta brittiä käyttää Internetiä. Heistä hieman yli miljoona käy säännöllisesti chateissa.
(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme