Mainos
Mainos

Chrome OS tekee "pahojen tyyppien" elämästä hankalampaa

Google on esitellyt kehitystyön alla olevaa uutta Chrome OS -käyttöjärjestelmäänsä. Kehitystyötä tehdään Google Chrome -nettiselaimen tapaan avoimesti. Googlen blogisivuilla kerrotaan, että ohjelman koodi on vapaa ja kaikkien saatavilla sekä kehitettävissä. Käyttöjärjestelmän pitäisi Googlen mukaan olla käyttövalmiina vuoden päästä.

Chrome OS ottaa Googlen mukaan uudenlaisen lähestymismallin tietotekniikassa. Kaikki järjestelmän ohjelmat ovat nettipohjaisia. Kaikki tapahtuu selaimessa eikä se sisällä perinteisiä työpöytäsovelluksia. Käyttäjien ei siis tarvitse tehdä ohjelmien asennuksia tai päivityksiä.

Googlen mukaan nettipohjaiset sovellukset ovat myöskin aiempaa turvallisempia käyttää. Google väittääkin tekevänsä "pahojen tyyppien" elämästä vähemmän tuottoisaa ja vaikeaa.

Kaikkein eniten Google sanoo mieltyneensä nopeuteen. Kaikki turhat prosessit aiotaan karsia ja monia tehtäviä aiotaan tehostaa. Tämä tarkoittaa, että käyttäjä pääsisi surffailemaan nettiin vain muutaman sekunnin päästä siitä, kun tietokone on käynnistetty.

(MTV3)

Lue lisää aiheesta Googlen blogista: Releasing the Chromium OS open source project

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme