Mainos
Mainos

"Chuck Norris" uhkaa - Onko modeemisi suojattu?

Chuck Norris -niminen haittaohjelma uhkaa adsl-modeemeja tai reitittimiä. Vaaravyöhykkeellä ovat laitteet, joiden vakiosalasanaa ei ole vaihdettu ja joiden etäylläpitomahdollisuus on kytketty päälle.

Chuck Norris -ohjelma on saanut nimensä legendaariselta valkokankaiden kamppailulajien sankarilta. MikroPC -kertoo verkkosivuillaan, että haittaohjelman nimi tulee sen lähdekoodissa löytyvästä kommentista ”in nome di Chuck Norris” eli suomennettuna "Chuck Norrisin nimessä".

Chuck Norris tarttuu MIPS-suorittimella varustettuihin reitittimiin, joissa on linux-pohjainen käyttöjärjestelmä. Myös MIPS/linux-pohjaiset satelliittitelevisiovastaanottimet saattavat joutua hyökkäyksen kohteeksi.

Chuck Norrisin saastuttamia laitteita voidaan käyttää esimerkiksi hajautettuihin palvelunestohyökkäyksiin. Haittaohjelman avulla käyttäjä voidaan myös ohjata tietämättään tietojenkalastelusivustolle.

Haittaohjelman poistamiseksi riittää onneksi pelkkä laitteen uudelleenkäynnistys, kertoo MikroPC.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme