Mainos
Mainos

CIH-tietokonevirus laukeaa tänään

Maailman yksi yleisimmistä tietokoneviruksista laukeaa tänään. Tuhansien suomalaiskoneiden kovalevyt saattavat tuhoutua.

Ympäri maailmaa levinnyt CIH- virus on yksi tuhoisimmista - se tyhjentää tietokoneen kovalevyn täydellisesti. Viruksen laukeaminen tuhoaa eritoten kotitietokoneita.

CIH-tietokonevirus havaittiin ensimmäisen kerran Taiwanissa kymmenen kuukautta sitten. Se jälkeen virus on levinnyt ympäri maailmaa etenkin piraattiohjelmakopioiden kautta Windows95 ja -98 käyttöjärjestelmissä. Näin ollen se tuhoaakin nimenomaan kotitietokoneita lauetessaan huomenna.

CIH-virus ei ennen laukeamistaan oireile lainkaan, niinpä kotitietokoneen käyttäjän kannattaa tarkistaa koneensa viruksen torjuntaohjelmalla. Ilmaisia viruksentorjuntaohjelmia on mahdollisuus imuroida Internetistä.

Viruksista on tullut tietokonekäyttäjien pysyvä riesa. Uusia kirjoitetaan koko ajan ja yhä useammin ne leviävät maailmanlaajuisiksi. Viruksia vastaan taistelevat asiantuntijat näkevätkin jo kauhu-unia.
(MTV3)


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme