Mainos
Mainos

Clinton vetosi televisioväkivallan vähentämiseksi

Presidentti Bill Clinton pyysi viikonvaihteessa viihdeteollisuutta vähentämään väkivaltaa, jota lapset näkevät elokuvissa ja televisiossa.

Clinton sanoi viikoittaisessa radiopuheessaan, että valkokankaalta ja televisiosta tulvii yhä liikaa väkivaltaa. Hän kehotti kaikkia amerikkalaisia etsimään keinoja estää viime kuussa sattuneen coloradolaisen kouluverilöylyn kaltaiset murhenäytelmät. Presidentti muistutti, että amerikkalaisnuori on 18 vuotta täytettyään nähnyt televisiossa ja elokuvissa jo 40 000 murhaa.

Clinton vetosi väkivallan vähentämiseksi eilen illalla hieman ennen kuin hän osallistui suureen Hollywood-gaalaan, jota oli isännöimässä mm. tuottaja-ohjaaja Steven Spielberg.

Clinton ilmoitti äskettäin, että puolet uusista tv-vastaanottimista varustetaan jo tänä vuonna mikrosirulla, joka tekee kuvan epäselväksi tai vaihtaa kanavaa väkivaltakohtausten aikana. Ensi vuonna siru tulee Yhdysvalloissa kaikkiin uusiin vastaanottimiin.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme