Mainos
Mainos

CNN: Bill Gates pyytää anteeksi CTRL–Alt–Deleteä

Jos jouduit painamaan CTRL–Alt–Delete -näppäinyhdistelmää kirjautuessasi koneelle, Bill Gates toteaa olevansa pahoillaan.

Microsoftin perustaja toteaa että kolmen näppäimen sijaan sisään kirjautuminen olisi pitänyt tehdä helpommaksi, kuten esimerkiksi Applen Mac-koneilla. Gatesin mukaan suunnittelija vaati kuitenkin monimutkaisempaa tapaa.

– Meillä olisi voinut olla vain yksi näppäin. Mutta henkilö, joka teki suunnitelman IBM:n näppäimistölle ei halunnut antaa meille vain yhtä näppäintä, Gates totesi Harvardin yliopiston järjestämällä kyselytunnilla viime viikonloppuna.

Gatesin kommentti alkoi kerätä laajempaa huomiota sen jälkeen, kun video kyselytunnista julkaistiin YouTubessa tiistaina.

Hymyilevä Gates yritti hetken puolustella näppäinyhdistelmää ajatustaan hakien.

– Ja niinpä meidän piti… ohjelmoimme sellaisella tasolla, että piti… se oli virhe, Gates sanoi nostaen kätensä ilmaan yleisön naurun ja aplodien säestämänä.

Gates puolusti kuitenkin alkuaikojen Microsoftin ohjelmistojen innovaatioita.

– Teimme joitakin fiksuja juttuja. Pystyimme tekemään kokeiluja, mutta enemmänkin ohjelmistopuolella eikä niinkään laitepuolella.

Koko Harvardin kyselytunti

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme