Mainos
Mainos

Compaq jatkaa irtisanomisia

Yhdysvaltalainen tietokonejätti Compaq Computers jatkaa irtisanomisia. Yhtiö ilmoitti myöhään eilen Yhdysvaltain osakemarkkinoiden sulkeuduttua antavansa lähtöpassit 4000 työntekijälle.

Compaq perusteli irtisanomisia tietoteollisuuden taantumalla, alan raivoisalla hintakilpailulla sekä Euroopan markkinoiden heikentymisellä. Vaikka tietokonemyynti on vähentynyt, yhtiö korosti tiedotteessaan toisen vuosineljänneksen tuloksensa pysyvän odotustenmukaisessa haarukassa eli noin 4 sentissä per osake.

-Yhdysvaltain talouden taantuma jatkuu yhä, mutta se on myös selvästi alkanut vaikuttaa Euroopassa. Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin leikata kustannuksia, amerikkalaisjätin talousjohtaja Jeff Clarke sanoi.

Compacin tänä vuonna ilmoittamat työvoimaleikkaukset nousevat uusien irtisanomisten myötä jo 13 prosenttiin yhtiön kokonaistyövoimasta. Kaikkiaan yhtiö on ilmoittanut 8500 työpaikan lakkauttamisesta.

(STT-Reuters-AP-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme