Mainos
Mainos

Dell ja Red Hat Linux-yhteistyöhön

Suuri amerikkalainen tietokonevalmistaja Dell ryhtyy yhteistyöhön ohjelmistoja myyvän Red Hatin kanssa Linux-käyttöjärjestelmän markkinoinnissa. Suomalaisen Linus Torvaldsin kehittämä Linux on saatavissa Internetistä ilmaiseksi.

Red Hatin kaltaisilta yrityksiltä sen saa maksusta, jolloin kauppaan kuuluu käsikirjoja ja tukipalveluita. Red Hat tarjoaa jatkossa Dellille Linuxia tukevia palveluita. Tarkoitus on tarjota palveluita Linuxin käyttäjille sekä kehittää Dellin Linux-yhteensopivia tuotteita.

Dellin palvelinmyynnistä noin kymmenesosa on tällä hetkellä Linux-pohjaisia järjestelmiä. Määrä on kaksinkertaistunut viime elokuusta. Red Hatilla on sopimus Linux-palvelujen tarjoamisesta ennestään jo Gatewayn, IBM:n, Compaqin ja Hewlett-Packardin kanssa.

Monet tietokonealan asiantuntijat pitävät Linuxia varteenotettavimpana kilpailijana Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmälle. Sen leviämistä kuitenkin hidastavat erityiset laitteistovaatimukset ja yhteensopivien ohjelmistojen vähäisyys.

(STT-AP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme