Mainos
Mainos

Dell varoitti tuloksensa jäävän tavoitteista

Maailman toiseksi suurin pc-valmistaja Dell Computer ilmoittaa, että sen heinä-syyskuun tulos jää noin kolme prosenttia odotuksista. Yhtiön mukaan syynä on heikentynyt tietokoneiden kysyntä Euroopassa.

Dellin ilmoitus tuli eilen Nasdaq-teknologiapörssin sulkeutumisen jälkeen, mutta jälkipörssissä yhtiön osake laski yli 11 prosenttia 25 dollariin. Tällä tasolla Dellin osake ei ole ollut kahteen vuoteen.

Analyytikoille Texasin Austinissa puhunut Dellin pääjohtaja Michael Dell sanoi, että euron heikkous yksi syy tietokoneiden kysynnän laantumiseen Euroopassa. Noin kaksi kolmasosaa Dellin liikevaihdosta tulee yrityksille myydyistä tietokoneista.

Jo aiemmin mikroprosessorivalmista Intel ja pc-valmistaja Apple ovat antaneet tulosvaroituksen. Analyytikoiden mukaan Dellin tulosvaroitusta voidaan tulkita jo koko alaa koskevana, eikä niinkään yrityskohtaisena kuin esimerkiksi Applen varoitusta.
(MTV-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme