Mainos
Mainos

Der Spiegelin perustaja Rudolf Augstein kuollut

Tunnetun saksalaisen viikkolehden Der Spiegelin perustaja Rudolf Augstein on kuollut 79 vuoden ikäisenä.

Augstein oli yksi sodanjälkeisen ajan johtavia mediahahmoja Euroopassa. Augstein sai 23-vuotiaana brittiläisiltä miehitysviranomaisilta luvan jatkaa natsiajan Diese Woche -lehteä nimellä Der Spiegel. Lehdestä kehittyi Augsteinin alaisuudessa 1950- ja 1960-luvuilla kristillisdemokraattisen hallituspuolueen ja liittokansleri Konrad Adenauerin pureva kriitikko.

Eniten mainetta Augstein ja Der Spiegel saivat syksyllä 1962, kun Augstein joutui vankilaan, koska lehden sanottiin paljastaneen sotilassalaisuuksia. Tuomioistuin vapautti Augsteinin helmikuussa 1963 todisteiden puutteessa. Viranomaiset myönsivät myöhemmin, että valtaosa lehden julkaisemasta aineistosta oli ollut julkisuudessa jo aiemmin. Juttu pakotti silloisen puolustusministerin Franz-Josef Straussin eroamaan ministerinpaikalta.

-Tapanani ei ole ylpeillä, mutta olen antanut panoksen demokratian edistämiseksi - en minä yksinäni vaan koko organisaatio, Augstein arvioi itse myöhemmin.

Augstein oli naimisissa viisi kertaa ja hänellä oli neljä lasta. Hän kuoli kaksi päivää 79-vuotispäivänsä jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme