Mainos
Mainos

Digi-tv ei säästy tietoturvaongelmilta

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän mukaan keskeisimmät tietoturvauhkat liittyvät päätelaitteen eli digisovittimen turvallisuuteen.

Tietoturvaan liittyvät ongelmat ryömivät tulevaisuudessa myös digitelevisioon, ennustaa asiaa tutkinut liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä.

Tällä hetkellä tietoturvaan eli lähinnä viruksiin liittyvät ongelmat ovat tuttuja jokaiselle tietokonetta ja sähköpostia käyttävälle, mutta tulevaisuudessa niistä saattaa tulla myös digi-tv:n käyttäjän riesa.

Ministeriön teettämän selvityksen mukaan digi-tv:n keskeisimmät tietoturvauhkat liittyvät päätelaitteen eli digisovittimen turvallisuuteen. Erityisesti tämä on uhka silloin, kun digitelevisiossa yleistyvät interaktiiviset palvelut.

Ongelma on myös se, että kuluttajat eivät osaa käyttää kunnolla digitelevisiolaitteita ja vielä vähemmän varautua tietoturvaongelmiin, sanoo asiaan erikoistunut Kimmo Lehtosalo Eera Finland Oy:stä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme