Mainos
Mainos

Digisovitin yli puolella talouksista

Tv-mittaritutkimuksen mukaan keskimäärin 40 prosenttia kaikesta television katselusta katsottiin marras-joulukuussa digitaalisesti.

Digisovitin on tällä haavaa yli puolessa suomalaisista tv-talouksista. Valtaosa niistä on Finnpanelin tutkimuksen mukaan erilaisia maanpäälliseen vastaanottoon tarkoitettuja sovittimia.

Marras-joulukuun taitteessa digisovitin oli yli 1,2 miljoonassa kotitaloudessa. Kaapeliverkkoon liitetyistä talouksista yli 40 ja muista talouksista lähes 70 prosenttia pystyi seuraamaan digitaalisia tv-lähetyksiä.

Runsaat kaksi kolmasosaa digisovittimen hankkineista talouksista oli ostanut sovittimen, jossa on valmius maksullisten kanavien vastaanottoon. Noin joka viidennessä digisovittimen hankkineista talouksista oli tallentava sovitin ja vajaassa 30 prosentissa oli useampi digisovitin tai digitelevisio.

Finnpanel tutki sovitinasiaa postikyselynä marras-joulukuussa. Kysely lähetettiin 3000:een satunnaisesti valittuun talouteen. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

Tv-mittaritutkimuksen mukaan keskimäärin 40 prosenttia kaikesta television katselusta katsottiin marras-joulukuussa digitaalisesti. Tästä valtaosa oli kotimaisten, myös analogisesti välitettyjen kanavien kuten TV1:n, TV2:n, MTV3:n, Nelosen, Subtv:n ja Urheilukanavan katselua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme