Mainos
Mainos

Digisovittimia joka kolmannessa kotitaloudessa

Digitelevisioita on yhteensä 30 000 taloudessa. Noin neljä prosenttia digisovittimen hankkineista talouksista on hankkinut niin sanotun MHP-standardin mukaisen sovittimen.

Jo 677 000:ssa suomalaisessa kotitaloudessa on erityyppisiä digisovittimia Finnpanelin touko-kesäkuun vaihteessa tekemän tutkimuksen mukaan.

Lähes kolmasosa eli 29 prosenttia suomalaisista kotitalouksista on näin varustettu joko antenni-, kaapeli- tai satelliittivastaanottoon tarkoitetulla digisovittimella tai digi-tv:llä.

Valtaosa hankituista sovittimista on antennivastaanottoon tarkoitettuja sovittimia, joita on 516000 taloudessa. Kaapelivastaanottoon tarvittavia sovittimia on 129 000 taloudessa ja lautasantennivastaanottoon tarvittavia digisovittimia on 48 000 taloudessa.

Digitelevisioita on yhteensä 30 000 taloudessa. Noin neljä prosenttia digisovittimen hankkineista talouksista on hankkinut ns. MHP-standardin mukaisen sovittimen. 123 000 taloudessa on useampi sovitin.

Tiedot perustuvat Finnpanel Oy:n neljännesvuosittain tekemään tutkimukseen, jossa postitetaan kysely kolmeentuhanteen satunnaisesti valittuun talouteen.

Tutkimuksen virhemarginaali oli 2 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen. Seuraava tutkimus tehdään elo-syyskuun vaihteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme