Mainos
Mainos

Digisovittimien hintahaitari on leveä

Markkinoilla olevien digisovittimien hintahaitari ulottuu noin 70 eurosta 750 euroon.

Kuluttajavirasto ja lääninhallitukset selvittivät digisovittimien hintoja ja tarjontaa eri puolilla Suomea maalis-huhtikuun vaihteessa.

Markkinoilta löytyi noin 80 erilaista sovitinmallia 29 eri valmistajalta, mutta kuluttajan vaihtoehdot ovat suppeammat sen mukaan, minkä jakelujärjestelmän kautta hänen televisionsa toimii.

Antennijärjestelmään sopivat DVB-T mallien hinnat vaihtelivat 69 eurosta 599 euroon, kaapelijärjestelmään sopivat DVB-C mallien hinnat liikkuivat 149 euron ja 300 euron välillä ja satelliittijärjestelmään sopivat ns. DVB-S mallit maksoivat 139-749 euroa.

Maksuttomien digikanavien katsomiseen sopiva perussovitin maksoi yleisimmin 169 euroa ja maksullisten digikanavien katselun mahdollistava laite 229 euroa. Lisäpalvelujen ja vuorovaikutteisten palvelujen käyttöön soveltuva MHP-sovitin heltisi yleisimmin 299 euron hinnalla.

Selvityksessä ilmeni myös, että osa myyjistä ei juuri tunne myymiensä digisovittimien yksityiskohtaisia ominaisuuksia. Ongelmia ilmeni myös eri mallien erottamisessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme