Mainos
Mainos

DNA:lle toimilupa teräväpiirtotelevision koelähetyksiin

Teleoperaattori DNA voi aloittaa teräväpiirtotelevision koelähetykset. Valtioneuvosto myönsi yhtiölle toimiluvan maanpäälliseen digitaaliseen verkkoon. Muiden hakijoiden hakemukset hylättiin.

Teräväpiirtotelevisio merkitsee nykyistä parempaa televisiopalvelun ja -kuvan laatua. Vielä se on täydentävä palvelu, mutta kysynnän lisääntyessä ja tekniikan kehittyessä siitä tulee yhä yleisempi lähetysmuoto.

Koelähetyslupa ratkaistiin kilpailukriteereillä. DNA:n hakemuksen katsottiin parhaiten edistävän keskinäisen kilpailun toteutumista. Sen pahin ja tasavertainen kilpailija oli Digita.

Päätöksellä ei ole vaikutusta nykyisten digitaalilähetysten näkyvyyteen. Toimiluvan myöntäminen ei siten vaadi uusien laitteiden hankkimista.

Jos katsoja haluaa seurata uusia kanavanippuja, hän tarvitsee kuitenkin uusia laitteita. Teräväpiirtolähetysten vastaanottaminen saattaa vaatia myös antennintarkistuksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme