Mainos
Mainos

E-Korea: P-Korealla on satoja huippukrakkereita

Pohjois-Korean hallitus on kouluttanut satoja krakkereita, jotka ovat valmiita tunkeutumaan tietoverkkoihin Yhdysvalloissa, Etelä-Koreassa ja Japanissa. Krakkeroinnin lisäksi tavoitteena on kerätä arvokasta tiedustelutietoa. Etelä-Korean puolustusministeriö on kertonut asiasta tänään maan parlamentille.

Yonhap-uutistoimiston mukaan krakkerit on koulutettu viisivuotisilla erikoiskursseilla yliopistossa. Pohjois-Korean kybersotavalmius on uutistoimiston mukaan niinikään jo kehittyneiden maiden tasoa.

Jo toukokuussa eteläkorealaiset lehdet kertoivat pohjoiskorealaisten hakkerien toimivan maan johtajan Kim Jong Ilin suorassa komennossa. Krakkerien maalitauluina uskotaan olevan erityisesti Etelä-Korean hallituksen ja maan tutkimuslaitoksien tietojärjestelmät.

Krakkeriksi kutsutaan henkilöä, joka murtautuu tietojärjestelmiin aiheuttaakseen niissä vahinkoa tai varastaakseen tietoja.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme