Mainos
Mainos

Ehdokas löytyy kasvokuvan avulla

Pärstäkerroin ratkaisee myös sopivan kansanedustajaehdokkaan valinnassa. Uusimmasta vaalikoneesta voi etsiä ehdokkaan äänestäjän kasvokuvan perusteella.

Älykkäisiin järjestelmiin keskittynyt oululaisyritys Intopii Oy julkaisi tänään leikkimielisen vaalikoneen, johon äänestäjän tarvitsee syöttää koneeseen vain oma kasvokuvansa. Tuloksena vaalikone näyttää eniten äänestäjää muistuttavat ehdokkaat.

- Tutkimustenkin mukaan ihminen luottaa eniten itsensä näköisiin lajitovereihinsa, Intopiin toimitusjohtaja Janne Hetemaa perustelee vaalikoneen ideaa.

Vaalikone on ollut avoimessa testikäytössä kahden viikon ajan. Se on houkutellut jo yli 10 000 kävijää.

Tänään vaalikoneessa oli lähes 800 ehdokkaan tiedot. Lisäksi siellä on sponsorien linkkejä.

Kehittäjäyhtiön mukaan Naama-vaalikone on ensimmäinen sovellus kasvojen tunnistamiseen ja yhdennäköisyyden mittaamiseen perustuvasta ohjelmistosta. Se mahdollistaa vuorovaikutteisen sisällön ja palveluiden kuten pelien ja kilpailujen tuottamisen verkkosivuille, televisioon, mobiililaitteisiin ja tietokoneisiin.

Toimitusjohtaja Hetemaan mukaan ohjelmistoa viedään kansainvälisille markkinoille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme