Mainos
Mainos

Eilinen kyberhyökkäys suunnattu yhtä käyttäjää vastaan

Eilisen laajan verkkohyökkäyksen kohteena oli Cyxymu-nimimerkillä netissä esiintyvä bloggari, kertoi internetturvayhtiö F-Secure tänään.

Nimimerkki Cyxymu on verkossa ottanut kantaa Georgian puolesta ja Venäjää vastaan.

Eilen useat internetin sosiaalisen median sivustoista joutuivat verkkohyökkäyksen kohteeksi, joihin lukeutuivat muun muassa Facebook, Twitter ja Youtube. Sivustot hidastuivat merkittävästi palvelunestohyökkäyksen aikana.

Teknologiasivusto Cnetin mukaan kaikista pahiten kärsi mikroblogipalvelu Twitter, joka lamaantui useaksi tunniksi.

Venäjän ja Georgian välinen sota laajeni vuosi sitten internetiin. Muun muassa Georgian hallituksen sivuille kohdistui hyökkäyksiä mitä ilmeisemmin Venäjältä. Todisteita valtioiden välisestä verkkosodasta ei kuitenkaan ole. Asiantuntijoiden mukaan kyse on enemmänkin verkkorikollisten toiminnasta.

Palvelunestohyökkäys tarkoittaa sitä, että suuri joukko koneita yrittää samaan aikaan samalle sivustolle, mikä johtaa sivuston ruuhkautumiseen ja lopulta siihen, että se lakkaa toimimasta. Hyökkäävät koneet ovat yleensä vallattu viruksien avulla eivätkä koneiden käyttäjät tiedä hyökkäyksestä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme