Mainos
Mainos

Elintarvikkeiden ravintosisällöt Internetissä

Kansanterveyslaitos on julkaissut ensimmäisenä Euroopassa elintarvikkeiden koostumustiedot Internetissä. Elintarvikkeiden koostumustietopankki Fineli sisältää 33 ravintoaineen valikoiman kaikkiaan 660 elintarvikkeesta ja 830 ruokalajista ja se on nyt kaikkien Internet-käyttäjien ulottuvilla.

Tieto elintarvikkeiden ravintoarvoista auttaa säätelemään oman ruokavalion koostumusta. Finelistä voi etsiä kiinnostavan ruuan ravintoarvotiedot muutamalla haulla ja laskea yhteen esimerkiksi koko aterian energiapitoisuuden. Lisäksi sieltä voi lukea ravinnonsaantisuosituksia ja verrata elintarvikkeiden, aterian tai koko ruokavalion pitoisuuksia niihin.

Fineli kehitettiin ensisijaisesti tutkimuskäyttöön, mutta yleisen kiinnostuksen vuoksi se avattiin myös muille suomenkielisille Internet-käyttäjille.
Tähän mennessä netistä on löytynyt vain Yhdysvaltain elintarvikkeiden koostumustietokanta. Suomen esimerkki on herättänyt kuitenkin innostanut muita Euroopan maita tuottamaan omat sähköiset versionsa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme