Mainos
Mainos

Elisa ryhtyi haittaohjelman torjuntaan - Asiakkaiden yhteyksiä poikki

Teleoperaattori Elisa on katkaissut internet-yhteyksiä asiakkailtaan, joiden tietokoneet ovat olleet haittaohjelman saastuttamia. Viestintävirasto varoitti tiistaina haittaohjelmasta, jolla suomalaisten verkkopankkiasiakkaiden verkkoliikennettä on ohjattu huijauspalvelimille nimipalvelinasetuksia muokkaamalla.

Viestintäviraston antaman kehotuksen mukaisesti Elisa kertoo aloittaneensa suodatustoimet torjuakseen haittaohjelman.Viestintäviraston arvion mukaan haittaohjelma aiheuttaa konkreettisen uhkan internetin turvallisuudelle yleensä ja Suomelle erityisesti.

Liikenteen eston johdosta kyseisen haittaohjelman jo saaneiden tietokoneiden internet-yhteys katkeaa eikä tietokoneella pääse enää verkkoon ennen koneen puhdistamista. Elisan mukaan mahdolliset muut liittymään liitetyt tietokoneet toimivat normaalisti, jos ne eivät ole saaneet haittaohjelmaa.

Elisan tietoturvapäällikkö Saku Tolvanen kertoi eilen Digitodaylle, että haittaohjelman saatuttamia tietokoneita on Elisan verkossa satoja.

Digitoday kertoo verkkosivuillaan, että myös Sonera ja DNA ovat katkaisseet internet-liikenteen niiden asiakkaiden tietokoneisiin, jotka haittaohjelma oli saastuttanut. Viestintäjohtaja Ahti Martikainen kertoi Soneran löytäneen laajakaista-asiakkaistaan noin 800 saastunutta tietokonetta. DNA:n turvallisuusjohtaja Vesa Vuoti arvioi saastuneita koneita olevan DNA:n verkossa vain joitakin kymmeniä, mutta ei kuitenkaan satoja.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme