Mainos
Mainos

Enemmistö kannattaa piratismin tiukempia estoja

Kaksi kolmasosaa suomalaisista kannattaa nykyistä laajempia estoja nettipiratismille, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta.

Asiantuntijat ovat jyrkästi erimielisiä siitä, tehoavatko estot piratismiin eli esimerkiksi elokuvien ja musiikin luvattomaan käyttöön.

-Pirate Baylle määrätyt estot kierrettiin muutamassa tunnissa, sanoo Electronic Frontier Finland -yhdistyksen Ville Oksanen.

Antti Kotilainen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta sitä vastoin korostaa, että Pirate Bayn palvelun käyttö Suomessa on huvennut yli 70 prosenttia estojen käyttöönoton jälkeen.

Ruotsalainen Pirate Bay on tähän asti ainoa sivusto, jolle pääsyä on Suomessa estetty tuomioistuimen päätöksellä.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastanneista 64 prosenttia kannatti muutosta, jolla teleoperaattorit voitaisiin määrätä estämään pääsy ulkomailta toimiviin tai omistajiensa henkilöllisyyden kätkeviin piraattisivustoihin.

Nyt esto onnistuu vain, jos sivuston omistaja saadaan haastettua oikeuteen Suomessa. Piraatti pystyy siis välttämään sekä oikeusjutun että palveluestot, jos hän salaa henkilöllisyytensä tai toimii maassa, johon Suomen oikeuden käsi ei yllä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme