Mainos
Mainos

Ennuste: PC-koneiden myynti tuplaantuu viidessä vuodessa

Tutkimuslaitos Forrester Research arvioi, että henkilökohtaisten tietokoneiden myynti kasvaa lähivuosina nopeasti muun muassa Kiinassa ja Intiassa.

Henkilökohtaisten tietokoneiden määrä kaksinkertaistuu 1,3 miljardiin kappaleeseen vuoteen 2010 mennessä, arvioi Forrester Research -tutkimuslaitos. Tätä nykyä käytössä on 575 miljoonaa konetta.

Markkinat Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasian-Tyynenmeren alueella alkavat olla jo täynnä. Kasvua on sitä vastoin odotettavissa Kiinan, Intian, Indonesian ja Meksikon alueelta.

Tutkimuslaitos uskoo, että kasvavilla markkinoilla kaupaksi käyvät samoilla alueilla valmistetut koneet. Tällaisia valmistajia ovat esimerkiksi kiinalainen Lenovo Group ja venäläinen Aquarius. Forrester ennustaa, että viiden vuoden sisällä Kiina vie Yhdysvaltojen ykkösaseman maailman suurimpana PC-markkinana.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme