Mainos
Mainos

Ensimmäinen kännykkävirus löydetty

Cabir-virus leviää Symbian OS -käyttöjärjestelmää käyttäviin puhelimiin. Toistaiseksi virusta ei ole esiintynyt Suomessa.

Ensimmäinen kännyköissä leviävä virus on löydetty eilen. Tiedon kertoi kansainvälinen Kaspersky lab -tietoturvafirma. Viestintävirastosta vahvistettiin, että älykännyköiden käyttöjärjestelmässä toimiva Cabir-virus on havaittu.

Cabir leviää puhelimissa, jotka käyttävät Symbian-käyttöjärjestelmän Series 60 -versiota. Kyseinen järjestelmä on käytössä ainakin tietyissä Nokian älykännyköissä. Mato on paketoitu asennustiedostoon, jonka pääte on .SIS, ja se leviää Bluetoothin kautta.

Virus aktivoituu, kun tiedosto otetaan vastaan ja se käynnistetään.

Kaspersky-labin verkkosivujen mukaan viruksen ei ole toistaiseksi havaittu aiheuttavan varsinaista haittaa kännykän toiminnalle. Aktivoitu virus yrittää ottaa yhteyden lähistöllä oleviin Bluetooth-sirulla varustettuihin matkapuhelimiin. Onnistuessaan virus kopioi itsensä toiseen puhelimeen.

Viestintäviraston tietoon ei ainakaan toistaiseksi ole tullut tietoja viruksen esiintymisestä Suomessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme