Mainos
Mainos

Epäilyttävä tapahtumasarja hämmentää: Googlen, Applen, Facebookin ja Microsoftin internet-liikenne ohjattiin Venäjälle

Eräiden maailman suurimpien teknologiayhtiöiden internet-liikenne on hetkellisesti reititetty Venäjän kautta aiemmin tällä viikolla, kertoo Securityweek. Ilmeisesti kyseessä oli Border Gateaway Protocol eli reititysprotokollahyökkäys.

Internet-palveluntarjoajia monitoroiva palvelu BGPMon raportoi asiasta viime tiistaina. Suurten yritysten, kuten Facebookin, Applen, Google ja Microsoftin, liikenne kulki hetkellisesti ”käyttämättömän” ja tuntemattoman internet-palveluntarjoajan läpi Venäjällä.

Aktiivisuus alkoi Suomen aikaan klo 06.43 ja kesti noin kolme minuuttia. Muutamaa tuntia myöhemmin, klo 09.07 aktiivisuus jatkui saman kolmen minuutin ajan. Sen jälkeen vastaavaa reititystä ei ole tapahtunut.

Vastaavia reitityksiä tapahtuu silloin tällöin, ja usein ne johtuvat ihmisten tekemistä virheistä. Kuitenkin tätä tapahtumaa pidetään erityisen ”epäilyttävänä”, sillä se kohdistui yhtiin maailman suurimmista Internet-yrityksistä ja uudelleen reititetty liikenne oli jaettu pienempiin osiin kuin normaalisti tuottajat vaativat. BGPMon uskookin, että reititys on tehty tarkoituksella.

Kyberturvallisuusohjelmistoja ja -palveluja tarjoavan Impervan tuotemarkkinointijohtaja Robert Hamiltonin mukaan on vaikea arvioida, mikä lyhyen tapahtuman tarkoitus oli.

Hamilton kuitenkin huomauttaa, että vastaavia hyökkäyksiä saatetaan käyttää nettisivujen väärentämiseen, jonka avulla on tarkoitus saada kävijöitä lataamaan vahingollista sisältöä tai antamaan persoonallisia yksityiskohtia tai taloudellista tietoa.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme