Mainos
Mainos

Ericsson ja Nokia Siemens Networks rakentamaan TeliaSoneran 4G-verkkoa

Teleyhtiö TeliaSonera kertoo investoivansa yhteiseen 4G-runkoverkkoon Pohjoismaissa ja Baltian maissa ja jatkavansa verkon laajentamista Ruotsissa ja Norjassa. Yhteisen 4G/LTE IP -runkoverkon toimittajaksi on valittu Ericsson ja radioverkkojen toimittajiksi Ericsson ja Nokia Siemens Networks.

- Rakentamalla yhteisen 4G-runkoverkon saamme joustavan ympäristön, joka auttaa vastaamaan langattomien laajakaistapalveluiden suurenevaan kysyntään Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Sekä Ericsson että Nokia Siemens Networks pystyivät tarjoamaan kilpailukykyisiä toimituksia, sanoo TeliaSoneran Mobility Services -alueen vastaava tekninen johtaja Lars Klasson lehdistötiedotteessa.

TeliaSonera ei ole kertonut sopimusten arvoa. Tietokone-lehti kertoo verkkosivuillaan, että Kiinalainen haastaja Huawei jäi sopimuksesta ulos.

TeliaSonera julkaisi ensimmäiset 4G-palvelut asiakkailleen Tukholmassa ja Oslossa viime vuoden lopulla. 4G on markkinoiden nopein langaton tekniikka, jonka nopeus on jopa kymmenkertainen verrattuna nykyisiin Turbo 3G -yhteyksiin.

TeliaSoneran nykyiset 4G-verkot kattavat Tukholman ja Oslon keskusta-alueet, ja niitä käytetään mobiilidatan siirtoon. Yhtiö kertoo, että 4G-verkon laajentaminen jatkuu Ruotsin 25 suurimmassa kunnassa ja suurimmilla loma- ja matkailualueilla sekä Norjan neljässä suurimmassa kunnassa tulevaisuuden viestintäpalvelujen tuottamiseksi näillä alueilla.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme