Mainos
Mainos

Ericsson sulkee tutkimuskeskuksensa Australiassa

Ruotsalainen matkapuhelinvalmistaja Ericsson sulkee tutkimus- ja kehityskeskuksensa Australiassa. Sulkemisen vuoksi 450 henkeä menettää työpaikkansa Sydneyssä ja Melbournessa.

Ericsson

Australian tutkimuskeskuksen sulkeminen on osa Ericssonin maailmanlaajuista tutkimus- ja kehitystoiminnan supistamisohjelmaa. Ruotsalaisyhtiön tutkimuskeskus on ollut Australian suurin yksityisen sektorin tutkimuslaitos. Se on erikoistunut mm. ohjelmistoalustojen kehitystyöhön.

Matkapuhelinverkkojen heikosta markkinatilanteesta johtuen Ericsson on joutunut leikkaamaan henkilöstömääräänsä kovalla kädellä viime aikoina. Yhtiö on ilmoittanut supistavansa henkilöstömääränsä 60 000:een ensi vuoden loppuun mennessä. Ericssonilla oli kesäkuun lopussa
76 000 työntekijää.

Ericsson varoitti maanantaina yhtiön kolmannen neljänneksen liikevaihdon ja uusien tilausten jäävän pienemmiksi kuin edellisellä neljänneksellä, minkä vuoksi yhtiön osakekurssi laski yli kymmenen prosenttia. Ericssonin osakekurssi on laskenut vuodessa yli 90 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme