Mainos
Mainos

Eronneet pariskunnat solvaavat toisiaan Facebookissa

Poliisi kirjaa yhä enemmän ilmoituksia eronneista pariskunnista, jotka solvaavat toisiaan yhteisöpalvelu Facebookissa.

Lokaa heitetään säälimättä päin entistä rakasta.

– Ei ole hirveän hyvä idea ottaa sitä perjantaipulloa ja mennä kirjoittamaan mielipiteitään nettiin. Keskustelu lähtee helposti lapasesta, nettipoliisi Marko Forss Helsingin poliisista tuumii.

Tapauksia tutkitaan yleensä rikosnimikkeellä kunnianloukkaus tai laiton uhkaus, mutta myös seksuaalista häirintää esiintyy.

Facebook liittyy yhä useampaan poliisin rikosilmoitusjärjestelmään kirjattuun ilmoitukseen. Kun Facebook mainittiin toissa vuonna 2000 ilmoituksessa, viime vuonna luku nousi jo kolmeentuhanteen.

Kaikkia ilmoituksia ei ole tehty Facebookissa käyttäytymisen seurauksena, mutta yhteisöpalvelulla on voinut olla joku kytkös tapauksiin. Rikokseen syyllistynyt voidaan vaikka tunnistaa jonkin nimimerkin avulla. Luvut sisältävät muunkinlaisia ilmoituksia kuin rikoksiin liittyviä.

Suuri osa Facebookiin liittyvistä rikosilmoituksista koskee kiusaamista. Ongelmia on jo nykyisin enemmän aikuisilla kuin lapsilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme