Mainos
Mainos

Espanja hajotti miljoonia tietokoneita kaapanneen verkon

Espanjan poliisi on pidättänyt kolme miestä, joiden epäillään kaapanneen yli 13 miljoonaa tietokonetta ympäri maailmaa. Miehet urkkivat koneilta käyttäjien tietoja kuten tunnuksia, salasanoja ja luottokorttinumeroita.

Mariposa-bottiverkkoon kuului miljoonia kaapattuja tietokoneita eli niin kutsuttuja botteja 190 maassa.

Kanadalaisen tietoturvayhtiön mukaan Mariposaan kuului koneita kodeissa, virastoissa, kouluissa ja yrityksissä. Kaapattuja koneita oli myös Yhdysvaltojen suurimmissa yrityksissä sekä yli 40 suuressa pankissa.

Poliisin mukaan pidätetyt ovat 25-31-vuotiaita Espanjan kansalaisia. Viranomaiset pääsivät heidän jäljilleen tietoturvayhtiöiden tutkimusten perusteella. Myös Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI osallistui tutkintaan.

Mariposa pääsi käsiksi koneisiin muun muassa Microsoftin Internet Explorer -selaimessa olleen tietoturva-aukon kautta. Verkon aiheuttamien taloudellisten vahinkojen suuruudesta ei ole tietoa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme