Mainos
Mainos

Espanja nousi Wikipedia-hakujen kakkoskieleksi

Espanjankielinen väestö on löytänyt nettitietopankki Wikipedian. Espanjaksi tehtyjen hakujen määrä on noussut ohi ranskan ja espanja on nyt halutilastoissa toisena englannin jälkeen.

El País -lehden mukaan espanjaksi tehdään kuukausittain 19 prosenttia Wikipedia-hauista eli yli 30 miljoonaa kuukausittain. Tämä on noin 30 prosenttia vähemmän kuin englanninkielisiä. Kolmantena on siis ranska vaatimattomalla 5 prosentin hakusiivulla.

Espanjankielisen Wikipedian ongelmana on kuitenkin artikkelien vähäinen määrä. Artikkelien määrässä laskettuna espanja on yhdeksännellä sijalla. Tiedostoja on vain 390 000 kun esimerkiksi suomenkielisessä Wikipediassa artikkeleita on 175 000. Johtokieli tässäkin tilastossa on englanti 2,5 miljoonalla artikkelilla.

Espanja on yksi maailman neljästä puhutuimmasta kielestä. Äidinkielenään sitä puhuu noin 450 miljoonaa ihmistä erityisesti Espanjassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Äidinkielenään espanjaa puhuvia lasketaan olevan 360–400 miljoonaa.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme