Mainos
Mainos

EU ei ota käyttöön sensuurisirua

EU-maissa ei oteta käyttöön ns. v-sirua, joka sensuroi väkivaltaa ja seksiä TV-ohjelmista. Yhdysvalloissa kehitetty laite ei sovellu eurooppalaiseen käyttöön, katsovat EU:n komissio ja ministerineuvosto. Kulttuuriministerineuvosto kokoontuu ensi tiistaina, jolloin esillä on myös lasten suojelu heille sopimattomilta TV-ohjelmilta ja muilta audiovisuaalisilta tuotteilta.

EU-maat ovat yksimielisiä siitä, että Yhdysvalloissa kehitetty "sensuurisiru" ei toimisi Euroopassa - se on tarkoitettu analogisia lähetyksiä varten. Euroopassa siirrytään jo digitaliseen aikakauteen ja se edellyttäisi hyvin yhtenäistä käytäntöä ohjelmien luokittelussa. Siru asennettaisiin televisioihin. Lähettimen signaalin perusteella televisio sammuttaisi itsensä, jos ohjelma on rajumpaa kuin sirun asetukset sallivat. Sensuurisirun mahdollisuuksista innostui EU-parlamentti pari vuotta sitten käsitellessään TV-toimintadirektiiviä.

Parlamentti vaati, että mahdollisuudet ottaa siru käyttöön tutkitaan. Kulttuuriministerit päättävät sitä vastoin edelleen tutkia digitaalisen jakelun tarjoamia muita mahdollisuuksia suojata alaikäisiä. EU-maat eivät suunnittele uutta lainsäädäntöä eikä kansallisten valvontajärjestelmien yhdenmukaistamista.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme