Mainos
Mainos

EU esitteli tietoturvasuunnitelman

EU:n komissio on esitellyt suunnitelmansa siitä, kuinka lisätä tietoverkostojen turvallisuutta ja tehostaa taistelua tietokoneisiin liittyvää rikollisuutta vastaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun komissio luo suuntaviivoja tällä osa-alueella.

Taistelu tietokonerikollisuutta vastaan ja Internetin turvallisuuden parantaminen ovat keskeisiä aloja eEurope 2002:ssa, EU:n hankkeessa jonka tavoitteena on tietoyhteiskunnan edistäminen EU-maissa. Suunnitelmassa todetaan, että informaatioteknologian myötä myös rikollisuus saattaa lisääntyä. Tämä puolestaan on uhka esimerkiksi teollisuuden investoinneille ja voi aiheuttaa taloudellista vahinkoa.

Kirjallisessa lausunnossaan komissaari Erkki Liikanen, joka vastaa yritysasioista ja informaatioteknologiasta, sanoo Internet-kaupan joutuvan kärsimään, jos ihmiset eivät voi luottaa sähköiseen kaupankäyntiin. Komissio aikoo yhtenäistää jäsenmaiden toimia tietokonerikollisuutta vastaan. Toimien kohteina ovat mm. lapsiporno Internetissä sekä tietokonehakkerit. Komissio aikoo myös ottaa tarkasteltavaksi rasismin verkossa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme