Mainos
Mainos

EU kiirehtii laajempaa järjestelmää Internet-osoitteille

Internet-osoitteiden perustana oleva neliportainen numerojärjestelmä on käymässä liian pieneksi. Luxemburgissa tänään kokoontuneet EU:n liikenne ja -teleministerit vauhdittivat numeropohjan laajennusta, jotta rajusti kasvava osoitteiden kysyntä voidaan tyydyttää.

Liikenneministeri Kimmo Sasin mukaan nyt käytössä olevan protokolla 4:n mahdollistama osoitemäärä alkaa täyttyä. Ripeässä aikataulussa tulisi saada valmiiksi kehitteillä oleva protokolla 6. Sasi korosti, että laajemman järjestelmän yhteensopivuudesta on pidettävä huolta, ja se on myös saatava toimintaan samanaikaisesti kaikkialla Euroopassa. Kehittelyssä on otettava huomioon myös tietoturvan lisääminen.

Tarjolla oleva Internet-osoitteiden eli domain-nimien määrä perustuu Internetprotokollaan (ip-osoite), jossa käytetään neljää numerosarjaa. Uudessa järjestelmässä sarjoja on 16, joista aluksi otettaneen käyttöön vain osa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme