Mainos
Mainos

EU-komissio patistaa poistamaan internetin käytön esteet

EU:n komission odotetaan huomenna suosittelevan jäsenmaita poistamaan paikallisen puhelinliikenteen esteet. Tavoitteena on mm. lisätä kilpailua ja vähentää internetin käytön kustannuksia. Kehotus liittyy myös eurooppalaisen tietoyhteiskuntahankkeen edistämiseen. Suositus koskee yhdeksää jäsenmaata, joissa entiset valtionyhtiöt muodostavat yhä monopolin paikallisverkoissa.

Suomessa kilpailu on paikallisessa puhelinliikenteessä jo vapautettu. Samassa tilanteessa ovat Italia, Itävalta, Kreikka, Saksa ja Tanska. Britannian odotetaan purkavan telemonopolinsa heinäkuuhun 2001 mennessä, uutistoimisto Reuters kertoi.

EU:n komissio katsoo, että nykytilanne ei takaa kansalaisille riittävän tehokasta pääsyä esimerkiksi erilaisiin verkkopalveluihin. Hinnat ovat lisäksi liian kalliita kilpailun lisääntymiseksi. EU-maiden johtajat kehottivat viime kuussa Lissabonin huippukokouksessa lisäämään kilpailua paikallisverkoissa tämän vuoden loppuun mennessä. Yhtenäiset ja vapautetut telemarkkinat EU:ssa on määrä toteuttaa vuoden 2001 loppuun mennessä.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme