Mainos
Mainos

EU:n oikeusjärjestelmät esillä Internetissä

Euroopan unionin jäsenmaiden oikeusjärjestelmiin voi tutustua Internetissä.

Siviili- ja kauppaoikeuden alalla toimiva Euroopan oikeudellinen verkosto on avannut Internet-sivut, joilla on tietoa EU:n jäsenvaltioiden oikeusjärjestelmistä yhdellätoista eri kielellä.

Sivuilla kerrotaan asian vireillepanosta tuomioistuimessa, oikeusavusta ja oikeuslaitoksesta eri EU-maissa. Jatkossa sivuille tulee lisäksi tietoa muun muassa avioerosta, lapsen huollosta sekä konkurssimenettelystä kussakin EU-maassa. Sivuilla voi valita maan ja halutun kielen. Esimerkiksi oikeusavun hakemisesta Suomessa voi lukea muun muassa kreikaksi tai portugaliksi.

Sivustoa ylläpitää Euroopan komissio, ja sitä päivitetään yhteistyössä EU:n jäsenvaltioiden kanssa.

Tavoitteena helpottaa riita-asioiden hoitoa

Euroopan siviilioikeudellinen verkosto sai alkunsa vuonna 1999 Tampereella pidetyssä Eurooppa-neuvoston kokouksessa. Verkosto koostuu kansallisista viranomaisista ja sen tavoitteena on helpottaa valtioiden rajat ylittävien riita-asioiden hoitamista EU-alueella.

Verkoston sivuilla esitetään yleistietoa eri oikeusjärjestelmistä siviili- ja kauppaoikeuden alalla. Sivuilla ei pyritä vastaamaan yksittäisiin käytännön kysymyksiin eikä antamaan oikeudellisia neuvoja yksittäisiin tilanteisiin.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme