Mainos
Mainos

F-Securen Hyppönen suuttui: USA:n nettiurkinta on röyhkeää

Tietoturvayhtiö F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo olevansa suuttunut tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat urkkii netinkäyttäjien toimintaa. Urkinta tapahtuu PRISM-palvelun kautta, jolla on pääsy useiden merkittävien nettiyritysten keskuspalvelimiin.

– Tämä on röyhkeää käytöstä vieraita valtioita kohtaan ja törkeää oman aseman väärinkäyttöä, kommentoi Hyppönen.

Hyppönen toteaa MTV3 Uutisille, että muiden maiden olisikin syytä protestoida nettiurkinnan harjoittamista vastaan.

– Tämä on väärin, ja tätä vastaan pitää taistella, sanoo Hyppönen jyrkästi.

Tutkimusjohtaja pitää todennäköisenä, että myös tavallisten suomalaisten toiminta on saattanut jollakin tavoin joutua yhdysvaltalaisten viranomaisten syyniin.

Hänen mukaansa kaikkien on hyvä olla tietoisia verkkovalvonnasta, mutta huomauttaa samalla, että pelossakaan ei kannata elää.

Hyppönen pohtii, että tiedonkeruun sallimien nettipalveluiden karttaminen on käytännössä vaikeaa, sillä kaikki merkittävät palvelut ovat yhdysvaltalaisia.

- Sillä ei ole merkitystä, että esimerkiksi Googlella on palvelinkeskus Haminassa. Kyseessä on kuitenkin yhdysvaltalainen palvelu, huomauttaa Hyppönen.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme