Mainos
Mainos

Facebook-addikteille perustettu oma "AA-kerho"

Facebookin voima on huumaava. Joillain Facebookin tarkistelu ja päivittäminen menee överiksi. Liian addiktoituneille käyttäjille on nyt perustettu vertaistukiryhmä., kertoo Social Times-verkkolehti.

Kaksi entistä Facebook-addiktia, Dan Peguine ja Siavosh Arasteh, ovat perustaneet Facebook Rehabin, eli vieroitushoidon. Kyseessä on kaksiviikkoinen netissä tapahtuva hoito, joka haastaa osallistujia vähentämään Facebookin käyttöä.

Tavoitteena on kaksi kirjautumista päivässä, kerran aamulla ja kerran illalla. Aikaa pitäisi perustajien mukaan pystyä kanavoimaan myös muihin mielenkiintoisiin asioihin.

Peguine ja Arasteh aloittivat kokeilunsa kesäkuun lopulla Google-laajennuksen avulla omaksi avukseen. Julkiseen dokumenttiin kerätään tiedot jokaisesta sisäänkirjautumisesta. Näin jokainen voi seurata omaa ja muiden käyttäytymistä.

Jos tuntee olonsa heikoksi, ja haluaa käyttää Facebookia, voi dokumentin avulla löytää muita saman asian kanssa painivia ja jakaa kokemuksiaan.

Toimiva konsepti on saanut aikaan faceanonymous.com-sivuston, jossa vertaistuen hankkiminen on entistä helpompaa. FaceAnonymous ei ole vielä julkinen, mutta perustajat toivovat, että sen oma Facebook-sivu saa kommentteja, että prosessi menee eteenpäin.

Ja kommentointi pitää tietysti suorittaa sallitun kahden kirjautumisen aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme