Mainos
Mainos

Facebook estää jaettavien linkkien muokkaamisen – tavoitteena kitkeä valeuutisten julkaiseminen

Sosiaalisen median palvelu Facebook pyrkii estämään valeuutisten leviämistä rajoittamalla jaettavien linkkien esikatselun muokkaamista. Viralliset julkaisijat voivat kuitenkin pyytää tähän poikkeusta.

Facebook on ottanut käyttöön uuden ominaisuuden, joka voi estää valeuutisten leviämistä sosiaalisessa mediassa. Linkkien esikatselun otsikkoa, kuvaa ja saatetekstiä ei voi muokata enää sellaiset Facebook-sivut, jotka eivät julkaise omaa mediasisältöä.

Facebook kertoo, että uuden ominaisuuden avulla saadaan karsittua valheellisten uutisten jakamiseen syyllistyneitä julkaisijoita.

Valeuutisten tuottajat käyttävätkin usein hyväkseen mahdollisuutta muuttaa jakamiensa oikeiden uutisten otsikoita, kuvitusta ja saatetekstejä. Ne korvataan usein kiistanalaisiksi ja kohahduttaviksi saadakseen mahdollisimman paljon jakoja, tykkäyksiä ja kommentteja.

Jotta muutos ei vaikeuttaisi oikean median ja virallisten Facebook-sivujen toimintaan, on julkaisemisen asetuksiin tulossa uusi välilehti, jossa julkaisija voi varmentaa omistussuhteensa jaettavan linkkiin.

Uutisista, urheilusta ja viihteestä julkaisevat Facebook-sivut voivatkin näin pyytää poikkeusta uuteen rajoitukseen ja muokata jakamiensa linkkien otsikkoa, tekstiä ja kuvitusta. Poikkeuslupa tulee aluksi virallisten median Facebook-sivujen käyttöön, mutta ehkä myös muiden Facebook-sivujen käyttöön myöhemmin.


***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme