Mainos
Mainos

Facebook lisäsi käyttäjien turva-asetuksia

Facebook on lisännyt käyttäjien turvatoimintoja, joiden tavoitteena on vaikeuttaa sivuille tunkeutumista.

Uusissa turvatoimissa käyttäjä voi määrittää ne laitteet, kuten kotitietokoneen tai matkapuhelimen, joiden kautta hän käyttää Facebookia. Uudet asetukset voi määrittää "Tiliasetuksissa".

Jos Facebookiin kirjaudutaan muista kuin ilmoitetuista laitteista, saa käyttäjä siitä tiedon sähköpostitse tai tekstiviestillä.

- Viestissä annetaan ohjeita, kuinka salasanan voi vaihtaa ja kuinka laitteen, josta profiiliin on kirjauduttu, voi poistaa luvallisten laitteiden listalta, kertoo Facebookin ohjelmistosuunnittelija Lev Popov.

Facebook on myös lisännyt mahdollisuuden estää tunkeutumisen ennalta. Käyttäjä voi asettaa kirjautumisen yhteyteen henkilöllisyyden varmentamisen niin, että ohjelma kysyy esimerkiksi syntymäaikaa kirjautumisen yhteydessä.

Uudet turvatoimet luotiin sen jälkeen, kun Facebook joutui lakimiesten, Yhdysvaltain kuluttaja- ja henkilösuojaviranomaisten sekä Euroopan Unionin kritiikin kohteeksi mahdollistaessaan Facebook -käyttäjien tietojen avaamisen muihin nettipalveluihin.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme