Mainos
Mainos

Facebook pisti lopun valeuutisille: Merkitsee ja selittää, mikä niissä on väärin

Valeuutiset merkitään jatkossa punaisella varoitussymbolilla.

Sosiaalisen median palvelu Facebook ei poista valeuutisia kokonaan, vaan ne näkyvät ilmiannon jälkeen edelleen uutisvirrassa. Tosin ilmiannettujen valeuutisten viereen ilmestyy jatkossa selitys, miksi uutinen on valhetta. Asiasta kerrotaan Facebookin varajohtaja Adam Mosseriyhtiön blogissa.

Facebook on kamppaillut valeuutisten kanssa jo tovin: Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaan ilmeni, että ehdokkaista kertovia valeuutisia oli levinnyt laajalti Facebookissa. Joidenkin mukaan valeuutiset olivat osittain syytä lopulliseen presidentinvaalien tulokseen.

Jatkossa valeuutisen voi ilmiantaa Facebookissa klikkaamalla uutisen oikean yläkulman valikkoa.

Apunaan valeuutisten taustojen tarkistamisessa Facebook hyödyntää kolmannen osapuolen faktantarkastukseen erikoistuneita toimijoita.

Kun valeuutinen on todettu valheelliseksi, sen viereen ilmestyy punainen symboli. Klikkaamalla symbolia käyttäjä voi lukea, mikä kyseisessä uutisessa on väärin. Valeuutisten jakaminen, kommentointi ja tykkääminen on edelleen mahdollista, mutta varoituskolmion mallinen punainen symboli seuraa uutista.

 

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme